Bakom tangentbordet

Det trillar ofta in mail som undrar vem eller vilka som ligger bakom Lekarkivet. Det framgår kanske inte så tydligt på sidan, eller rättare sagt inte alls. Det är en brist som jag tänkte rätta till nu för att skingra funderingarna.

Lekarkivet är en helt privat driven sajt bakom vilken jag, Micke Andersson, står. Fritidspedagog sedan 1997 och arbetar på Maria Parkskolan i Helsingborg just nu. När jag inte gör det är jag för det mesta hemma och myser med mina små två döttrar. Något jag trivs väldigt bra med får jag lov att säga!

Hur det började

Jag startade Lekarkivet någon gång runt 1999, mycket på grund av att jag saknade en sida som denna när jag läste fritidspedagog utbildningen i Kristianstad. Även i rollen som scout, fotbolls och judolekisledare hade det varit bra att ha en idébank som är lätt tillgänglig. För hur ofta är det inte så att gruppen hellre vill leka än göra de andra sakerna vi skulle hinna med på avdelningsmötet eller träningen!
Lekar är också ett oumbärligt redskap när man arbetar med människor i alla åldrar.

Så jag tog helt sonika alla mina hopsamlade lekar och började skapa Lekarkivet. Eftersom jag även varit dator intresserad redan som ung och stark blev det ett roligt sätt att tränaHTML kodning.

Internet var fortfarande relativt nytt vid den tiden. Något Facebook eller Lunarstorm fanns inte, ingen bloggade men istället skulle alla ha en hemsida, jag kände ganska snabbt att mitt lilla liv knappast var intressant nog för att tillägnas en hemsida. Men jag har ju en massa lekar på lager och att leka har alltid varit kul! So let’s go!

Jag gjorde några andra projekt också, en av mina allra första skapelser lever faktiskt fortfarande kvar på nätet! Den går att beskåda här hos Kristianstad Judoklubb.
Nu har jag gått vidare och börjat lära PHP programmering.
Det har inneburit ett stort kliv fram för Lekarkivet och äntligen börjar jag få till sidan som jag tänkte mig den för tio år sedan.

Tack!

Lekarkivet har även sina otroligt sympatiska besökare att tacka för mycket. Ett särskilt stort och hjärtligt tack riktar jag till er som delar med er av era roligaste lekar.

Lekarkivet en vinstmaskin?

När jag berättar att jag driver en sajt på Internet dras snabbt slutsatsen att det är något jag tjänar storkovan på. Ojoj, inget kunde vara mindre sant!
Visserligen finns det reklam här ett är bara sk affiliatereklam. Den lilla summan som väldigt sällan kom in därifrån betalade inte i närheten driftskostnaderna ens för webhotellet.
Men jag har ju trots allt väldigt kul när jag arbetar med sidan och det är ju det som räknas, eller hur!
Fast om någon skulle vilja sponsra Lekarkivet tänker jag inte vara svår, om man säger så!

Numera skickar jag även lite artiklar så ofta jag hinner till sajten Förskoleforum för ett litet honorar.

Om innehållet

All text på lekarkivet.se är skyddad av upphovsrättslagar så om någon önskar att använda sig av material från Lekarkivet i andra sammanhangkontakta mig först! Det gäller på förekommen anledning särskilt om man t.ex tänker bygga sig sin egen lekhemsida men är för lat för att skapa något eget innehåll eller skicka in material till andra hemsidor som t.ex Lektion.se. En sajt jag förövrigt rekommenderar varmt (även den gjord av fritidspedagoger från Helsingborg!). Något lekkompendium och en samling påsklekar från Lekarkivet har någon påstå sig samlat ihop på egen hand. Inte snällt :(.

Det var en liten kort presentation, mer om Lekarkivet och mitt intresse för lekar vid ett annat tillfälle, tack för denna gång.

Tänk att någon faktiskt orkade läsa hela vägen ner hit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X

Pin It on Pinterest

X