Säg ditt namn och...

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.42/34

Beskrivning
Första gången man träffar nya människor kan det vara bra att lära känna varandra med lite enkla roliga övningar. Ju enklare, desto bättre är oftast en god regel att hålla sig till i början. Några väldigt enkla övningar är att sitta i en ring, säga sitt namn och någonting som börjar på samma bokstav som namnet.
Det går också att säga sitt namn och något man tycker om, som t.ex. ett djur, någon maträtt eller något man tycker om att göra.
Man kan också säga sitt namn och ett djur man skulle vilja vara. Det kan leda till intressanta diskussioner.
Om man har en pinne att skicka runt i ringen kan man låtsas att det är en trollstav. När man säger sitt namn visar man samtidigt en rörelse så får övriga gissa vad trollstaven ska föreställa. Kanske ett metspö eller en kikare?
En annan variant är att säga sitt namn och sedan göra en rörelse som alla andra ska härma.

Har man en boll kan ken som leder leken (Micke) säga "Jag heter Micke, vad heter du?" och lämnar över bollen till personen som sitter sidan om sig. Den som får bollen (Stina) svarar, "Jag heter Stina, vad heter du?". Så fortsätter man hela ringen runt.

För att göra det lite extra roligt kan man börja leken med att viska till varandra första varvet, sedan göra samma sak, med lite högre volym, nästa varv. Då får man dessutom repeterat alla namnen.

Sedan kan man även rulla bollen till varandra fram och tillbaka i ringen och säga på samma vis. "Jag heter Micke, vad heter du?". Det gäller bara att se till att alla fått bollen.
Föregående sida
 

Kommentarer

1. Cicki - 2022-10-10 06:02:43  
Jag gör en variant när man låtsas kasta något till varandra. Då får barnen vara kreativa och själv bestämma vad de tar emot och vad de kastar. Om föremålet kommer högt eller lågt, tungt eller lätt. De behöver inte låtsas ta emot det den andra kastade utan får hitta på eget om de vill.
Man säger sitt namn när man tar emot och sedan när man kastar igen.
När man haft ?saken? har man armarna i kors och då får man inte kasta till den. På så vis får alla ?saken? en gång och man missar ingen. Denna lösning kom pås av en annan vuxen när jag körde den med bara vuxna och tyvärr missade än. Men tur i oturen så föddes lösningen.

Kom på leken på grund av Corona då vi inte skulle ta i samma föremål, vi har tidigare kastat gosedjur då vi inte använder bollar på detta sätt då barn kan vara bollrädda. Bra här ovan att den bara skickades eller rullades

Skriv en kommentar







Pin It on Pinterest