Ambassaden

Material
  • Ärtpåsar
  • Gymnastikmattor
  • Plintar
  • Mjukbollar
Kategori
Betyg 3.98/51

Beskrivning
Ambassaden fungerar lite som Spökboll/Gränsbrännboll med den skillnaden att man kan befria lagkompisar som blivit brända.

Deltagarna delas in i två lag. Spelplanen delas på mitten med hjälp av bänkar. Lagen väljer varsin planhalva. Längst ner på varje planhalva lägger man ut 2 tunna gymnastikmattor i linje med kortlinjen. Vid kortsidan av en matta ska det stå en plint.

Precis som i gränsbrännboll spelar man med en mjukboll, dessutom ska det finnas 10 ärtpåsar med i spelet. Varje lag får börja med 5 ärtpåsar.

Det gäller att bränna ut motståndarna genom att träffa dem med mjukbollen. Endast direkt träff gills. Huvudet är skyddat. Regler för om man får skydda sig med händerna med kan man komma överrens om.

Den första som blir bränd i laget går över till motståndarnas sida och ställer sig på plinten. De som blir brända därefter ställer sig på mattorna i turordning.

För att befria någon kan lagen använda sina ärtpåsar för att försöka passa den som står på plinten. Lyckas personen på plinten fånga en ärtpåse får denne fri lejd till sitt lags planhalva igen. Ärtpåsen tar man med sig i handen som "pass".
Den som står i tur i ledet på mattan kliver då upp på pallplinten.

Det är inte tillåtet för någon motståndare att kliva på ambassadens område (mattan). Ärtpåsar som inte fångas av personen på plintetn tillfaller motståndarlaget.

Hur många ärtpåsar som är med i spelet eller ambassadens utformning kan anpassas. Det går även att använda tennisbollar eller liknande istället för ärtpåsar.

TÄNK PÅ ATT kasta ärtpåsarna/tennisbollarna med omdöme. De är endast till för att befria lagkamrater med! Genom att placera plinten nära en långsida kan man nog minimera risken för att någon råkar bli träffad.
Föregående sida
 

Kommentarer

1. Fabbe - 2011-10-05 16:47:19  
Bästa leken någonsin!
Ni måste pröva den!
2. Jenna - 2012-05-13 21:31:50
Den här leken måste man ha provat! Den är ju helt klart bäst Kan verkligen rekomendera den.
3. Korv - 2017-02-02 08:00:15
Oh god.... Den här leken suger.... jk

Var och en till sitt
4. Pelle - 2021-01-18 18:09:54
Kul. Jättekul!
5. Jenna nr 2 - 2023-03-31 11:52:20
Haha, bra lek. Man borde verkligen prova den...
Till första kommentaren

Skriv en kommentar







Pin It on Pinterest