Evolutionsleken

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.72/86

Beskrivning
En duell lek där striderna avgörs med hjälp av "sten sax påse".
Alla deltagarna börjar som ynkliga kycklingar, hoppar omkring på huk och piper. När man stöter ihop med en annan kyckling gör man sten, sax, påse för att avgöra vem som går upp till nästa nivå. Vinnaren i duellen "utvecklas" till en höna och flaxar omkring med armarna och låter som höna [b'waaak, b'waaaak].
När två hönor stöter ihop blir det en ny duell där vinnaren "utvecklas" till en "super tocke". Tocken hoppar vilt omkring och galer "Kuckelikuuu!". När två tockar möts upprepas duellmomentet och vinnaren där uppnår det slutgiltiga stadiet. Denne står still, stolt som en romersk hjältestaty och inväntar de övriga.

Ett tips från Annakarin är att lägga till ett Ägg stadium från början så får man ett utvecklingssteg till!

Kommentarer

1. Annakarin Axellie - 2010-05-21 08:52:26  
Vi börjar leken som ägg. Då blir det ytterligare ett utvecklingssteg.

Ett riktigt äggcelent bra tips! Tack för detta :) //Mvh, Micke
2. Kajsa - 2011-09-15 21:10:57
Om man vill att denna lek ska ta längre tid kan man göra så att den som förlorar duellen backar ett steg i evolutionen. Om två kycklingar duellerar blir alltså den ena höna och den andra ägg.
Är man ägg får man fortsätta vara det.
3. Kristoffer Nylund - 2014-11-25 11:16:33
Jag brukar köra denna, vill man krydda till den så kan man ha att de som kommit till sista evolutionsfasen tävlar mellan varandra, den som förlorar börjar från bottenkedjan igen medan den andre lämnar kvar på toppen för att försvara sin position.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest