Stafettjakt

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 4.31/59

Beskrivning
I gympasalen ställs det ut en kon i varje hörn, likt en brännbollsbana, <img src="images/stafettjakt.gif" align="right"> så att det går att springa runt hela hallen. Mitt mellan två koner längs en sträcka ställs en start kon för varje lag på ömse sida. Alltså 6 koner totalt.
Vid start börjar försteman i varje led springa medurs runt banan. När den personen löpt ett varv ställer man sig sist i sitt led och den som står först sticker iväg. Målet är att springa ikapp motståndarlagets löpare och "tagga" denne.

Kommentarer

1. Ida - 2009-12-01 14:16:55  
Det är en simpel och fartfylld stafett, jag provade att köra den på en gympatimme för ett tag sedan och trodde att barnen skulle tröttna ur efter ett tag. Men det blev precis tvärt om, de älskar den! Alla tar i allt de har, peppar varandra och tjatar om att få göra den varje gång. Suverän!:)
2. Lisal - 2010-04-07 11:22:12
jooobiiiig, kan jag säga, men otroligt kul och man ser ju vem som springer sögt
3. Lilla Jag - 2010-07-08 14:52:22
jätte rolig lek som vi alltid brukade köra på gympalektionerna förr, man kämpar för sitt lag och hinner andas emellan man springer, tummen upp för denna leken
4. Maria Rhodon - 2017-06-06 22:52:02
Vad händer om jag hinner upp den som springer för laget framför? Åker det laget ut?

Då vinner det laget som kom i kapp det andra! //micke
5. anonym - 2021-09-29 14:29:52
hej jag undrar hur långt tid det tar att göra denna aktivitet. (bortsätt hur långt tid det tar att fixa alla redskap)

Hej!
Oj, stafettjakten kan gå väldigt fort eller hålla på hur länge som helst (mer eller mindre). Ett alternativ är att sätta en klocka på kanske 2-4 minuter om tiden är begränsad och säga att stafetten slutar oavgjort om inte något lag hunnit vinna innan tiden är ute.

Min erfarenhet är också att det går att köra flera omgångar efter varandra eftersom nästan alla jag gjort den med tyckt den varit rolig. Så om den går för fort, kör en runda till. Om den drar ut på tiden, använd klocka!

/Micke
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest