Piraternas land

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 4.23/69

Beskrivning
Piraternas Land är egentligen 4 länder med ett lag i varje. Dela upp planen i 4 bitar.

Lagmedlemmarna får varsin färg i form av två lekband som de stoppar i byxornas båda sidor. Varje land har en skattkista och ett fängelse. Dessa symboliseras exempelvis av rockringar.

I skattkistan finns en ärtpåse av varje färg och du ska samla på din egen färg. Har man fått alla fyra påsar i sin egen färg har man vunnit.

Blir man av med ett band i fiendeland åker man i fängelse och lämnar tillbaka skatten (om man nu hade en i handen). I fängelset får du tillbaka ditt/dina band och väntar på att bli befriad.

Detta görs genom att någon i ditt lag tar tag i dig innan motståndarna lyckas rycka av bandet. Man får bara rycka band av någon som inkräktar i ditt eget land.

Tänk på att befria så inte alla dina kompisar hamnar i fängelsehålan.
Bidrag från:
Henrik Gustafsson

Kommentarer

1. Johannes Öman - 2012-08-31 11:15:48  
Trevlig lek, måste provas. Dock konstigt att leken inte behöver något material trots att beskrivningen omnämner både lekband, ärtpåsar och rockringar...

Bra poäng, ska fixas :)

Tack, Micke
2. Lek LÄraren - 2012-09-16 15:08:07
Super BRA måste testas. fem av fem sjärnor. betyg sätt. ÄLSKAR LEKEN
3. Anna - 2014-10-09 09:07:40
Vad har man banden till? Om man nu blir tagen och får ta av ett band så får man tillbaka det direkt igen?!?' Snälla förklara leken utförligare för den verkar rolig!

Hej!
ursäkta att svaret har dröjt, jag har varit sjukt uppbunden av andra åtaganden, som vanligt :(

Men, iallafall, banden har man för att enklare veta när man blivit tagen. Ofta kan det bli diskussion om huruvuda någon nuddade eller klarade sig. Om den som fångar någon står med ett band i handen finns det liksom inte utrymme för snack :)

Samma metod brukar användas när man spelar amerikansk fotboll utan tacklingar.

Hoppas det blev klarare!

Mvh,
Micke
4. Edin Mesic - 2014-03-13 11:53:53
Bra lek mentorn
5. Kim - 2016-03-20 22:13:28
Verkar sjukt roligt men skulle vilja ha mycket tydligare instruktioner. Är fängelset och skattkistan jämte varann eftersom man bara skulle dela upp i 4? Springer alla bara runt samtidigt? Fattar ingenting
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest