Ungerskt flaggspel

Material
  • Pannband
  • 2 flaggor
Kategori
Betyg 4.23/25

Beskrivning
Denna lek utförs med fördel i ett skogsparti. Deltagarna delas upp i två lag, rött och blått. Varje deltagare har ett pannband med ett fyrsiffrigt tal på. Pannbanden kan t.ex vara gjorda av breda tygremsor eller papper fäst på snöre. Det fyrsiffriga talet måste synas mycket väl på avstånd och vara skrivet i lagets färg. Siffran måste även vara unik för varje deltagare.
Lagen har också vars en flagga.

Innan leken börjar får lagen tid att gömma sin flagga inom det avgränsade lekområdet. Målet är att hitta motståndarnas flagga och föra den till en särskild plats, som en bas eller någon annan fast punkt. Men man måste vara försiktig. För om en motståndare ser och högt säger ens fyrsiffriga nummer är man ute ur leken! Läser man själv någon annans nummer är den motståndaren ute. Det är inte tillåtet att gömma sitt nummer under något. Tänk på att låta deltagarna byta nummer med varandra mellan omgångarna så att det inte går att lära sig någons nummer utantill!

Denna lek fick jag tips om av en ungersk kollega som brukade göra denna på sommarläger, därav namnet Ungerskt flaggspel. Den blev mycket uppskattad även av våra fritidsbarn! (skolår 3-4)

Leken kallas även "Nummerkrig" i original.

Kommentarer

1. Viktoria - 2014-05-16 20:07:51  
Nummerkrig (számháború heter det. :)

Tack :)
2. fernis - 2014-09-25 20:49:01
Om motståndarna tar flaggan till sin bas så vinner de?

Japp!
3. cecilia - 2018-05-25 10:09:09
Kul lek som jag körde med mina 3or i skogen. Jag ändrade lite så att de som blev upptäckta hamnade i fängelse i stället för att åka ut. Tyckte det passade bättre i skolan när jag vill ha så mycket rörelse som möjligt under idrottslektionerna. Ut ur fängelset kom man om en lagkamrat kom och räddade genom att ta personen i handen och ta med den ut ur fängelset.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest