Namnlek med ballong

Material
  • Ballong
Kategori
Betyg 3.98/86

Beskrivning
Alla deltagarna står i en ring. En står mitt i ringen med en ballong. Leken börjar med att personen i mitten säger någon av de övriga deltagarnas namn och samtidigt kastar upp ballongen i luften och stiger in i ringen. Personen som blev uppropad rusar fram och slår upp ballongen i luften igen innan den landar på marken och säger någon annans namn. Så fortsätter man tills man inte orkar längre!

Går givetvis även att utföras med en vanlig boll, då gäller det att vara snabb!

Kommentarer

1. Claudia Larssson - 2011-02-27 21:34:41  
detta verka enkäl och intressant och det ska jag pröva med min grupp.

Låter bra! Lycka till! //Micke
2. Magnus Anderson - 2011-03-07 00:57:03
Jag arbetar som danslärare och testade namnlek med ballong i höstas med mina nystartade dansgrupper - för att, såklart, barnen skulle lära sig varandras namn. Nu är jag hjärligt trött på leken!! ;-) Barnen tjatar varenda lektion om att få göra leken men jag måste ransonera gångerna hårt. Dom blev så duktiga att en omgång kunde ta 20 minuter! Jag har provat ballonger som är avlånga eller knöliga för att dom ska bli svårare (går inte att beräkna vägen ballongen tar) eller så har jag blåst upp ballongen så lite att den knappt har någon egen lyftkraft. Men barnen knäcker det också...! Tack för en fantastisk övning som vi haft mycket roligt med!

Magnus

Vilket härligt meddelande! Riktigt roligt att det uppskattas så mycket, att leken utvecklas och barnen hittar lösningar på allt. Det är inte helt ovanligt att lekar lockar så mycket när man arbetar med barn, oavsett om man håller på med dans, scouting, fotboll, judo eller annat. Tack och lycka till med era grupper!

//Micke
3. Anna - 2012-02-07 19:42:21
hehe man jag tror den inte är så rolig om man kan varandras namn redan eller??
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest