Måttfulla lektioner

Måndagar är numera samverkansdagar för våra två förstaklass spår och idag var första tillfället att träffas, premiären, mingel och gemenskap. Helt nya är dock inte eleverna för varandra eftersom de gick i förskoleklass ihop hela förra läsåret, men lite spännande var det ändå allt att träffas, kanske allra mest för pedagogerna…

Vi ska fokusera på matematik och utomhuspedagogik. Eleverna har delats in i fyra lika stora grupper blandade från båda spår. Två gäng gick iväg och samlade naturmaterial i dungen att använda till räkning, ett annat arbetade med ordningstal, jag tog mig an att arbeta med längd med hjälp av personliga mått. En äkta scout klassiker! Sagt och gjort, vi stegade oss fram och åter över Maria Parks borggård, uppskattade, kalibrerade stegen mot en meterlinjal, pratade om gamla mått, varför det kunde vara bra att ha ett enhetligt system, när man kan ha nytta av att mäta utan hjälpmedel och fick tränat både kondition och matematik i solen. Härligt!

Sedan fick vi givetvis in lite lek också, fåglarna sätter bo och ring i ring hann vi med och de uppskattades, sedan var det potatisbullar med blodkorv till lunch, vilket var ett visst mått av smolk i glädjebägaren för mig… personligen.

Nästa måndag gör vi om det igen! Fast utan blodkorv tack så väldigt mycket…

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest