Påskfest!

Det börjar dra sig mot påsk och sista torsdagen innan lov hade kollegorna Maria och Johannes organiserat med en liten påskfest på borggården för F-1. De föregående dagarnas nederbörd gav anledning åt lite nagelbitande, men det ordnade tack och lov till sig och redan tidigt under morgontimmarna vågade man både knäppa upp jacka och vila mössan.

På programmet stod påsklekar, påskdisco och inte minst lite påskgotter som avrundning. Bland lekarna fanns bland annat pennan i flaskan, packa pappas kappsäck, äggkastning och kvaststafett. Barnen delades in i grupper som roterade runt borggården med olika lekhållplatser som stopp. Undertecknad posterades på packa pappas kappsäck där det visade sig att vi hade ganska gott om tid då det smått fuktskadade underlag som gräsmattan erbjöd tvang oss att skala ner garderoben i kappsäcken.

Hatt, kavaj och en nätt handväska fick räcka och det gjorde det. Vi drygade ut tiden genom att schasa lagen tur och retur i en evighetsstafett så många gånger de bara hann innan Maria blåste halvlek och rotation. Som det sprangs. Tyg fladdrade, hattar flög och hejarrop ekade.

Efter att alla fått prova på varenda lek samlades vi för att slå katten ur tunnan. Marias oro för att inslagningen av mjukdjuren varit för klen och att alla därför inte skulle hinna bidra till utslagningen var fullkomligt obefogad. Slagträden fick cirkulera händer mer än tillräckligt innan den omsorgsfullt mörade kartongpiniatan slutligen gav upp kattskrället.

Påskkungar och drottningar korades och saluterades till allmänt jubel.

Så var det lunch och jag fick i egenskap av informellt befodrad DJ raska iväg för att ansluta ljuderiet. Enda malören var en glappig stereokabel som gjorde att mitt stegsaldo i stegräkningstävlingen ökade märkbart i värde i jakten på en reserv. Men det var inget mot energin som sedan pumpade på dansgolvet, särskilt som Maria och Johannes kommenderade Fågeldansen med jämna mellanrum.

Efter dansstoppslek blev det lite påskgotter för att återställa energinivåerna sedan var det hela över. Slutbetygen var översvallande från deltagarna och nu ligger påsklovet välförtjänt framför oss och strax efter det är det åter dags för en av årets höjdpunkter, fritidshemmetsdag!

Programmet där har redan fått eleverna att längta! Mer om detta senare.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest