Älgar vargar och dunkgömme

För att vara en skola belägen i en stad har vi på Maria Park verkligen inte särkilt långt till fantastik natur. Inte minst visar detta sig utav de något oväntade påhälsningar vi fått den senaste tiden. Häromåret stegade en älg tvärs över borggården rakt framför våra ögon mitt på blanka eftermiddagen och idag smög ingen mindre än vargen förbi i vår omedelbara närhet.

Telefonen hos skolassistenten gick allt varmare då det började stå klart i vilken riktning vargen bestämde sig för att tassa. Bud gick snabbt genom korridorerna om att planer på eventuella utevistelser under dagen nog borde revideras.

Med tanke på att vargstackarn först verkade försöka få en akuttid på djursjukhuset kan man bara gissa att den måste besvärats av något som krävde omgående läkarhjälp. Men för varg som för människor är det tydligen lika svårt att få rätt vård i rimlig tid så den fann bäst i att vända om. Vi får bara hoppas att den hittar rätt till slut.

Det kan ju även möjligen varit så att Fantomen gått på Helsingborgs gator klädd som en vanlig man med sin trogna Devil i släptåg.

Innan varglarmet gick han vi med att leka kapten och dunkgömme med mera under förmiddagen. Fast egentligen kanske vi skulle lekt var är vargen, kom alla mina kycklingar eller vargen och fåraherden men det visste vi ju inte då. I vilket fall så är det skönt att vårvärmen äntligen börjar ta över i väderkampen.

Över till något helt annat så verkar iallafall någon i beslutande ställning tänkt till lite angående fritidspedagogens roll i den nya skolvärlden. Tur är väl det.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest