Tillbaka till skolbänken och fortfarande bäst!

Helsingborgs ukulelerekord stod sig mot den amerikanska attacken. UkeFest 2011 fick endast ihop 944 spelande deltagare vilket givetvis inte kunde tävla mot Helsingborgs 1547. Det verkade som om Helsingborgsrekordet var okänt för de stackars amerikanarna som firade nytt rekord innan kallduschen kom. De trodde Londons 851 fortfarande gällde. Vem kunde väl ana att ukulelevärlden innehöll så mycket dramatik!

I går kom det en diger lunta i min maillåda då studiehandledningar, inlämningsuppgifter, litteratur och annat viktigt angående äventyrpedagogiksutbildningen trillade in. Det verkar inte bättre än att man är högskolestudent igen, men det ska bli kul och intressant.

Det enda som är lite synd är bara att man som fritidspedagog inte räknas på riktigt för utbildningsdepartement och skolverk. Vi är enligt dem små oviktiga löss som ska skakas ur den legitimerade skolpälsen. Även om den pälsen håller på att bli allt glesare med tanke på att det är få som vill jobba inom skolan, än mindre på fritidshem, så som politikerna hanterar den. Men på något sätt hoppas jag ändå kunna få glädje och användning av det vi kommer lära oss.

Det finns trots allt fortfarande några av oss fritidspedagoger kvar som kan, vill och tänker vidareutbilda oss trots att våra beslutsfattare gör sitt bästa för att krossa oss. Vi anser, till skillnad från trollen på Utbildningsdepartementet, att fritidshemmen och fritidspedagogerna har en viktig plats att fylla.

Lite sur ånga släppt men det kommer iallafall bli en spännande upplevelse att få utforska äventyrspedagogiken i höst.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest