Monster och Ynk

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.58/19

Beskrivning
Deltagarna ställer upp sig i par, alla förutom två. Alla par håller varandra i armkrok. Av de två personer som inte står i par, blir en monster den
andra blir ynk. Monstret ska jaga ynken och samtidigt BRÖÖÖÖLA! Brööölandet är väldigt viktigt. Ynken försöker undvika MONSTRET samtidigt som ynken,
ynkar. Ynk, ynk, ynk. Ynken kan också retas med monstret.<br>
Lyckas monstret kulla ynken byter de roll!<br>
Det som är svårt med leken är det jag kommer försöka förklara nu. Ynken ställer sig i armkrok med någon i ett par, när den är trött på att vara ynk.
Då blir den i paret som inte får ynken bredvid sig fri. <br>
OBS! Nu kommer det svåraste: Då blir den ny utsläppta monster och de tidigare monstret ynk!
Bidrag från:
Jacob Lindgren

Kommentarer

1. Simon R - 2010-01-29 23:34:45  
Rolig lek, den blir särskilt rolig när det går snabbt och folk blir förvirrade och inte hinner komma på om de är monster eller ynk.

Man kan också variera rollerna. Om man efter ett tag omvänder rollerna så att ynken jagar monstret blir det en absurd och rolig situation. Man kan också ha helt andra roller, som katt och mus, polis och tjuv, barnvakt och bäbis, ost och osthyvel osv.
2. Jessica - 2012-02-05 20:16:11
Vi kallar den pepparkakskull med arga hunden.
3. Lisbeth Andersson - 2015-06-05 12:16:10
Som "Prinsessan och trollet": trollet jagar prinsessan, övriga ligger utspridda på golvet/marken som stenar (ihopkrupna). Prinsessan ojar sig och trollet brölar. Om trollet tar prinsessan blir det ombytta roller, om prinsessan hoppar över en sten förvandlas stenen till troll och prinsessan till sten.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest