Finn fem fel

Material
  • Diverse föremål
Kategori
Betyg 3.64/415

Beskrivning
Inom ett område ute i naturen, eller längs en slinga deltagarna ska gå, lägger ledaren ut fem saker som inte hör hemma där.
Deltagarna ska enskilt eller i lag försöka skriva ner på en lapp vilka de är.

Kommentarer

1. Helen - 2009-04-14 07:17:28  
Hej!
Denna leken är jätte rolig och den är en bra träning för våra barn, man kan hitta på så mycket med att lägga ut saker som inte tillhör naturen.
KANON bra lek.
Tack
2. Lillan - 2011-04-01 14:51:42
Snälla ge förslag på vad det står stilla i mitt huvud

Ta det lugnt, så är det för alla fredag eftermiddag, inget att oroa sig för, det går över!

Men det kan ju vara bra att vara ganska tydlig med vad de ska hålla utkik efter. Det kan ju bero också på vilka åldrar man arbetar mot. Fast inga svar är ju egentligen fel, sålänge de inte hör hemma där man befinner sig och det kan ju vara bra att tänka på. Barn, eller även andra vuxna för den delen, ser ofta saker från ett annat perspektiv än vad man själv gör eller har tänkt sig och det kan leda till intressanta diskussioner efteråt.

Man behöver kanske inte ens förbereda något! Jag vet att på ställen vi är på ibland där mycket folk rör sig hamnar det mycket skräp.

Det kanske man kan hjälpas åt med att samla in, fem saker var och sedan reflektera över vad man hittat och varför det blivit så och hur man kan undvika det.
(Sedan kastar man själv skräpet där det ska vara och lämnar en renare plats efter sig)

Men man kan hålla sig till ett visst tema, fobollar, basketbollar, tennisbollar eller böcker, tejprullehållare, pall. Det går ju också att preparera slingan med tomma konservburkar, förpackningar eller liknande om man vill fokusera på nedskräpning i naturen.

//micke

Skriv en kommentarPin It on Pinterest