Väggen

Material
  • Fotboll
  • Vägg
Kategori
Betyg 3.29/14

Beskrivning
Deltagarna skjuter i turordning en fotboll mot en vägg. Man får lov att röra bollen max tre gånger under sin tur innan den måste träffa väggen annars är man ute ur leken. Man får inte flytta bollen med händerna.

Personen som inleder en omgång skjuter första skottet från en startpunkt några meter från väggen. Därefter gäller det att använda sina tre bollkontakter från det läge där bollen befinner sig.

Den som är sist kvar vinner förstås. En mycket populär lek när jag gick i skolan!

Kommentarer

1. Martin - 2018-06-15 12:00:06  
Det var denna lek / spel jag letade efter på sidan, för att se om andra spelat det.

Vi kallade det "sparka vägg" när vi använde fotboll, eller "kasta vägg" när vi använde tennisboll. En variant var att ändra antalet sparkar / kast, ibland använda en minimal träffyta t.ex ovanför en viss linje, eller att om man träffade ett fönster eller dörr så fick man straffas med att göra ett nytt försök med vänster (om man var högerhänt/fotad).

Den som tog initiativet till spelet bestämde reglerna och blev "etta". Turordningen delades som i många andra spel genom att någon ropade "etta", varpå resten svarade "tvåa", "trea" osv.

En vanlig regel var att ett föremål som stod i vägen för väggen, t.ex ett elskåp, en trappa, stuprör/hängrännor var del av väggen. Om man då kunde sikta på / träffa stupröret så var det en träff av "väggen". På så sätt kunde man få bollen att hamna väldigt lång bort för nästa spelare.

Skriv en kommentarPin It on Pinterest