Min mening

Material
  • Bokstavslappar eller brickor
Kategori
Betyg 3.74/40

Beskrivning
Förbered leken genom att skriva alla bokstäver i alfabetet på lappar eller använd bokstavsbrickorna i ett Alfapetspel.

Varje deltagare, eller lag om man så vill, får ta fem lappar. Sedan gäller det att skapa en begriplig mening med fem ord i där bokstavslapparna bestämmer bokstäverna som orden ska börja på.

T.ex, får man upp bokstäverna B H S P M kan man få ihop BHundar Skäller På Månen.

Man kan ha reglerna att bokstäverna måste användas i den ordning de dras eller att alla använder samma bokstäver. Det går förstås att använda hur många bokstäver man vill.

Leker man denna under jul/påsk eller midsommar kan meningarna handla om det.

Kommentarer

1. Fredrik - 2011-06-23 13:24:53  
måste vara mest meningslösa leken någonsin! Vem vinner?

Tja, jag skulle nog inte vilja kalla den meningslös och en lek behöver ju inte nödvändigtvis vara en tävling. Tvärtom kan det ofta nästan vara allra bäst och gemytligast om det bara handlar om att ha en trevlig stund i gemenskap där alla får lov att bara ha kul men, som i det här fallet, ändå med en utmaning.
Det är inte sällan så att det kan vara rent av destruktivt med ett tävlingsmoment i allt man gör. Speciellt i "vassa" barngrupper. Lek är ett brett begrepp och handlar i första hand om att ha kul och känna sig trygg och delaktigt

Vill man nu tvunget ha ett tävlingsmoment så är det ju inte svårare än att bara ha en omröstning om den fyndigaste eller roligaste meningen, som i melodifestivalen.

//Micke
2. Lena - 2011-12-19 23:52:10
Jättebra lek för klassrummet. Håller fullständigt med om att tävlingsmomentet inte alltid ska ha en central roll i barnlekar. Utmaningen räcker långt. Jag ska testa den i min klass till veckan. Tack!

Skriv en kommentarPin It on Pinterest