Blindbock - En ny version

Material
  • Plastmuggar
  • Ögonbindel
  • Stol
Kategori
Betyg 3.64/98

Beskrivning
5 st plastmuggar
1 st ögonbindel
1 st stol
Börja med att placera ut plast muggarna efter varandra med ca. 1 meters mellanrum. Sen ställer Du stolen ca 1 meter bakom sista muggen, därefter ber Du 1 "tävlande" att memorera banan innan Du sätter för ögonbindeln, Sen ber du den "tävlande" att gå slalom genom muggarna och till sist sätta sig på stolen. Alla övriga får hjälpa till att med sina röster styra den "tävlande" genom banan. Du ber den "tävlande" starta och går samtidigt före och plockar bort både muggar och stol. Sen kan alla övriga fest deltagare njuta av det spektakel som utspelar sig.
Bidrag från:
Lars Fröjmark

Kommentarer

1. Lärarstuderande - 2010-12-09 13:28:57  
Känns inte som en klassrums lek, elakt att utsatta barn för såna saker..

Hmm, nä den har nog hamnat lite fel i hastigheten och såvida man inte känner varandra bra och vet hur mycket man kan skojas kanske den inte passar sig i alla lägen! Tack för hjälpen!

//Micke
2. Bosse - 2011-07-15 13:27:58
Leken är mycket lyckad helt utan "lur". Och mindre barn är ju måttligt roade av att bli skrattade åt. Men låt en intet ont anande vuxen vara med som sisteman och plocka bort muggar och stol då. När han famlar efter stolen blir det ljuvliga skratt.
3. Therese - 2014-06-13 16:26:32
Jag har kört en liknande lek som ändå har skillnader. Den varianten går att köra i ett klassrum och brukar vara mycket uppskattad så länge man tänker på att inte tvinga på ett barn ögonbindeln. Beskrivningen kommer här:

Börja med att placera ut plastmuggarna så att en bana bildas medan den som ska ledas av de andras röster har fått en ögonbindel för ögonen. Alla övriga ska stillastående hjälpa till att med sina röster styra den "blinde" genom banan. När den tagit sig genom banan får den ta av sig ögonbindeln. Detta är en samarbetsövning, där målet är att styra den blinde utan att den välter någon mugg på vägen.

Vill man göra det svårare kan man sätta som regel att barnen måste använda orden höger och vänster etc.
4. Annika - 2014-02-04 08:46:52
. Håller med föregående . Leken har nog hamnat fel.
Inte så snällt att utsätta en vuxen heller egentligen. Har ni satt er där ni tror att det står en stol och fallit handlöst i golvet så tror jag ni förstår.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest