Hopprep och bolltunnel

Nu är det minsann hopprep som gäller under alla lediga stunder, raster och som uppvärmning på gympan. Vi deltar åter, tack vare min gymnastiserande kollega, i Gymnastikförbundets hopprepsutmaning, mycket trevligt. Eleverna får räkna ihop sina hopp så skrivs de ner i en logg. Vissa får vi dock hjälpa lite med räkningen då deras lämnade uppgifter annars skulle innebära att de, utan avbrott, måste hoppat ca 2,77 hopp i sekunden under rastens gång. Ej inräknat tiden det tar att komma ut. Inte illa!

På gymnastiken avslutade vi friidrotten utomhus förra veckan med längdhopp och stafett. Det är väldigt intressant att börja med att mäta ut vad längdhopps världsrekorden ligger på och se hur långt det verkligen är. Åter fanns det några riktiga naturbegåvningar i gänget!

Idag hade vi gymnastiken inne och ska köra lite tema bollar ett tag. Först ut blev plintboll och några varianter av tunnelboll.

Det går ju att göra på olika sätt när bollen ska transporteras fram till början av ledet igen. Det går att springa slalom mellan sina lagkamrater, låta alla ligga ner så man får hoppa hinder över dem osv. Istället för att rulla bollen längs golvet kan man passa bollen bakåt i ledet genom att kasta den över huvudet på sig själv, vända sig om och lämna över bollen till bakomvarande osv.

Helgens utmaning blir dock inte att jonglera bollar utan att försöka installera ett centraldammsugarsystem i ett 100 år gammalt hus. Det är inte så lätt som installations DVDn visar.

Just det, sedan firar Maria Parkskolan tioårsdag på söndag.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest