Gympa bingo

Material
  • Blandade gymnastikredskap
  • Bingobrickor
  • Pennor
Kategori
Betyg 3.89/27

Beskrivning
Grundprincipen här är vanligt bingospel. Ledaren förbereder bingobrickor till deltagarna enligt klassisk modell. Sedan riggas gymnastiksalen med massor av olika övningar, allt från skjuta basket, studsa boll, gå balans, hoppa på ett ben, ju fler övningar desto roligare! Stället där en övning är markeras med en vanlig kon. Under konen ligger ett papper med en beskrivning av vad det är för övning (tex studsa basketboll tio gånger) samt ett bingo nummer.

Deltagarna kan med fördel delas in i grupper, varje grupp får en bingobricka och en penna. Grupperna ställer sig vid en övning och väntar på start. När signalen lyder lyfter dom på konen, kollar vad dom ska göra, gör övningen och kryssar numret på sin bingobricka.

Ibland kanske dom kommer till en övning vars nummer inte finns på just deras bricka men då MÅSTE de ändå göra hela övningen! Inget fusk!

När en grupp fått en full bingorad ropar dom BINGO! Sen fortsätter man med två bingorader (lodrät - vågrät) och tillsist helbricka. Urkul!

Kommentarer

1. jessica - 2009-04-06 14:00:52  
hej. skulle du vilja förklara detta lite mera. det låter super kul, och om du har förslag på stationer.. och hur gör man brickorna för att de ska fungera? tack!

Hej! Jo, den är alltid uppskattad på gympan. Brickorna kan nog egentligen vara samma för alla deltagare men sist vi hade den på gympan gjorde vi 3 olika brickor och alla fick arbeta i par dessutom. Vi hade lite fler stationer som rutor på brickan, 25 rutor och ca 30 stationer.
Det är ganska många stationer att starta upp och mycket att förbereda så de flesta var avsiktligt ganska enkla men det gör inget. Saker som att hoppa hopprep, hoppa rep på ett ben, hoppa rep baklänges, studsa en boll längs en slinga, kasta boll mot vägg och fånga 10 gånger, skjut mot basket mål, skjut mot bandymål, nudda alla väggar i gympasalen, kullerbyttor, klättra i linorna, klättra i ribbstolarna osv.
Sedan hade vi några "tyngre" stationer med gymnastikredskap som balansgång osv. Det är bara att spåna på beroende på vad man har för tillgångar.
Hoppas ni får ihop det!
2. jessica - 2009-04-12 11:59:19
nu har ja en sak till bara, vet du något ställe där ja kan fixa brickorna? för jag fattar inte hur jag ska få ihop dom tack!


Det finns olika sätt att göra det på. Sist jag gjorde denna tog jag ett A4 papper, penna och en linjal och gjorde 25 rutor på ett papper. 5x5, skrev ner övningarnas nummer slumpvis, ett i varje ruta. Sedan körde jag det i en kopieringsapparat, et presto!
Har man inte tillgång till kopiator så kan ju varje deltagare eller par få börja med att göra sin egen bricka. Det kan vara en chansning förstås, det är säkert mycket som kan bli knasigt om inte alla är helt införstådda i exakt hur man ska göra!
Har man en dator med Excel och en skrivare kan man säkert göra snygga bingobrickor där med! Hoppas det löser sig! //Micke
3. Petra Larsson - 2012-08-23 11:39:29
Finns många varianter på bingo som är bra och lärorika för barn. T.ex. mattebingo brukar vi spela. Sedan finns det roliga vuxenbingospel också som inte behöver ha med pengar att göra!
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest