Ibland undrar man…

news_vefh2ncgr2Under en vanlig skoldag kan man få vara med om mycket. Ganska märkliga situationer ibland minst sagt, sådant som får en att försöka skapa sig en inre bild av ett förlopp man bara får höra brottstycken av. Väl valda och antagligen hyfsat tillrättalagda utdrag kan man tänka sig.
Som t.ex under min rastvakt på lunchrasten idag. En tjej från klassen kommer rusande med kompisarna strax bakom och skriker uppjagat att hennes nyckelband, med husnyckeln, har “råkat” fastna på taket!

-Vad?

Den hade “råkat” hamna där när hon slängde “lite” med den. Okej, saker kan hända, det blir väl till att hämta en pinne eller bandyklubba och försöka fiska ner den. Hur farligt kan det vara?

-Var har den hamnat då?

-På tredje våningen!

Huh??! Och mycket riktigt, om man kisade upp mot taket på skolans högsta del så dinglade det ett litet rött tygband för vinden från stuprännan. På tredje våningen. Där den “råkat” hamna när hon slängde “lite” med den.

Exakt hur detta fenomenala kast gått till kan jag bara försöka föreställa mig, men en sak är säkert. Det låter sig nog inte kopieras!

Det var bara att trösta tjejen med att det kommer ordna sig, räkna ut att det närmaste fönstret måste vara högstadiets NO salar. Upp för tre trappor, hämta en pekpinne, öppna upp ett litet vädringsfönstret och peta ner nycklen till en jublande skara åskådare nere på marken.

Så kan det gå när man råkar lite som tredjeklassare…

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest