Musik, musik

Torsdagar innebär musik. En timme före och en timme efter lunch. Denna termin lyckades jag boka upp musiksalen åt oss vilket varit ett stort lyft känns det redan som. I dag var bara andra tillfället men rätt anpassade lokaler gör stor skillnad. Vi kan dessutom vara fler per gång. Runt en tjugofem stycken lär vi vara.

Förra veckan körde jag genom lite gamla sånger med gänget. Hej, goddag och hallå, Tjabba tjena hallå, Hajarna, Munkar, Siste mohikanen, Kalle Svensson, John Svenssons bil och många andra. Mycket skoj! Sångerna hade inte fallit i glömska och vi lyfte nästan taket av gamla Kulhuset.

Denna vecka var det fortsatt genomkörning av våra visor och inlärning av lite nya verser. Men en timmes non-stop sång kan bli lite jobbigt i längden så för att göra något annat bytte jag av med lite teaterlek.
Att träna på att stå inför andra, känna trygghet och förmedla eller gestalta något tycker jag hör bra ihop med musik. Det är något man kan ha glädje av att känna sig bekväm med i andra sammanhang. Så det kommer varvas med mycket om vartannat. En lite bredare kulturell upplevelse!

En lite trevande försiktig inledning från många som inte riktigt kände sig säkra på övningen förbyttes väldigt snabbt till brinnande engagemang när man märkte att det ju inte var så farligt att stå på scenen ändå! 🙂

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest