Första gympan för terminen!

news_wmcabeehnuÄntligen har vi haft premiär på gymnastiken för denna termin. Vi tar fasta på att det just varit friidrotts VM och ger oss i kast med lite olika övningar i den stilen.
Som uppvärmning fick alla löpa ett varv runt planen.
Sedan delades gänget in i tre grupper. Två grupper spelade runda laget, eller scoutbrännboll som den heter här i Lekarkivet.

Den tredje gruppen fick ta sig an en stafettövning. Lika många koner som elever i gruppen ställs med jämna mellanrum i en stor cirkel. En elev vid varje kon.

En elev börjar löpa medurs med en stafettpinne i handen för att växla över pinnen till sin närmaste kamrat. Den som nyss löpt stannar vid kvar vid konen. Eleven som nu har pinnen växlar med nästa osv. Så fortsätter man att springa och växla tills man är tillbaka till sin ursprungs kon. Väldigt enkel och rolig övning.

Sedan bytte grupperna platser. De lag som var innelag i runda laget blir utelag, utelaget går till stafett stationen och stafettgänget blir innelag.
Det gick ihop perfekt i tid så det blev ingen väntan och alla fick kasta bollen en gång! 😀

När alla grupper fått göra varje sak en gång gick vi vidare till längdhoppning.

Då gjorde vi två hoppgrupper. En grupp hoppade längd på vanligt manér med måttband, den andra gjorde samtidigt poänghoppning.
Jag stack ner pinnar i sanden varje halvmeter. Sex stycken pinnar totalt. Landade man mellan avstampsbrädan och första pinnen fick laget en poäng, landade man mellan första och andra pinnen fick laget två poäng och så vidare. Så fick alla i gruppen hoppa en runda sedan räknade vi ihop poängen och körde sedan en runda till för att försöka slå lagets poängrekord. Sedan en runda till tills måttbandsgruppen var klar. Vansinnigt roligt!

Sedan diskuterade vi vilka olika grenar som ingick i friidrotts VM och så avslutade vi med gång till omklädningsrummen.

En härlig start på nya idrottsterminen! B)

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest