Internationella kuddkrigsdagen

Kors i taket. Då och då har man faktiskt lite glädje och nytta av sociala medier under dessa prövande tider. I nyhetsbyrån Reuters flöde dök det upp en tweet som rapporterade om Internationella kuddkrigsdagen! Denna inträffar årligen den första lördagen i april, såvida mina efterforskningar stämmer.

Sajten daysoftheryear.com skriver att kuddkrig antagligen har existerat så länge kuddar funnits, men den första kuddkrigsdagen arrangerades i mars 2008. Detta föregicks tydligen av flera års små “Fight Club” inspirerade kuddkrigs flashmobs och “Pillow Fight Clubs” innan trenden växte globalt och det blev ett mer organiserat evenemang.

Detta första tillfälle lockade enligt Wikipedia bland annat över 5000 deltagare i New York. Det blev då också det största flash mob eventet någonsin då det slog “Silent Disco” flash moben arrangerad i London två år tidigare, 2006.

Men Gunniess rekordet för kuddkrig slogs i Minneapolis i USA 2018 då 7861 personer deltog.

Syftet med dagen är att ha kul och för om så bara en liten stund släppa all stress som dagens samhälle kan innebära.

Men för den som vill går det tydligen också att utöva kuddkrig professionellt i organisationen PFC. Med ring, domare, live-streams och hängiven publik.

Undrar om det är som i annan kampsport med olika färg på bältena… eller kanske snarare på kuddarna?

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest