Stafetter galore!

news_1n4fmfvcurDenna veckan satte jag och Pia ihop en gymnastiklektion som inte bara tränade samarbete och det rent motoriska. För något som kan vara ett ganska vanligt dilemma när man arbetar med en större grupp barn är församlingens förmåga att koncentrerat lyssna under en genomgång och sedan faktiskt göra så som man blivit informerad.

Speciellt när det inte verkar finnas någon gräns för hur många andra viktiga distraktioner som pockar på uppmärksamheten, som kan vara precis allting annat förutom det som samlingen handlar om.

Så efter att våra två uppvärmningsansvariga för veckan lärt oss en ny lek som hette apan i trädet så delade vi in gruppen i tre lag.

Dessa tre lag överöste vi sedan med blandade stafetter i alla olika tappningar. Lätta som lite svårare. Från att balansera en mjuktennisboll på ett rack eller bara springa fram och tillbaka, till lite mer avancerade hopprepsstafetter och bolltunnelstafetter.

Efter en stafett var avklarad började vi genast gå genom förutsättningarna för nästa. Den inledande dragningen till att viska med kompisen under genomgångarna försvann efterhand som alla blev mer engagerade av det egna lagets framgång.

Det blev nästan midsommarstämning i gymnastiksalen till sist och variationen på övningar och mängden gjorde att segrarna fördelades jämnt mellan alla lag.

Sedan avslutade uppvärmarna med en följa John lek sedan hade vi avslappning och lite intressanta diskussion.

Förutom detta har vi under veckorna haft redskapsgympa, trampethoppning, innefotboll och mycket annat men min ork och tid att uppdatera har inte varit riktigt på topp.

Men nu är det snart lov!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest