Hunden och benet

Material
  • Ett ben
Kategori
Betyg 2.88/27

Beskrivning
Först av allt måsta man fixa en sak som skall föreställa hundbenet. Man kan exempelvis använda sig av en pinne eller linjal.
Alla deltagarna utom en som utses till hund sätter sig på knä på golvet i en stor ring. De böjer sig ner mot golvet och håller för sina ögon, medan hunden smyger bakom ringen och gömmer sitt ben bakom ryggen på en av dem.

Den som märker att hunden har lagt benet bakom sig, tar upp det och springer ett varv runt ringen och tillbaka till sin plats. Samtidigt ska hunden springa ett varv åt motsatt håll och försöka komma först till den lediga platsen i ringen. Den som kommer först, får sätta sig ner i ringen, medan den andra får ta benet och vara hund i nästa omgång.
Bidrag från:
Katarina O

Kommentarer

1. Luna - 2012-03-03 09:57:08  
Jag har en annan variant på denna. Då har man en som är hund och ligger i mitten och blundar och man gömmer benet bakom en av de andra deltagarna. Sen säger man: "Alla händer bakom ryggen, nu får hunden vakna". Då får den som är hund vakna och skälla på dem andra deltagarna för att hitta benet och när hunden hittat benet får den som har benet vara hund och så fortsätter man tills alla har varit hund eller tills man tröttnar på leken.

Skriv en kommentarPin It on Pinterest