Geometri och schlager

Idag så arbetade vi med geometriska figurer i min grupp under utomhuspedagogiken på förmiddagen. Vi gick ut på jakt efter de fyra vanligaste geometriska figurerna och vår jaktmark var Maria Parks borggård. Med tanke på hur den är konstruerad så var det verkligen inga som helst bekymmer att hitta kvadrater, rektanglar, trianglar och cirklar precis över allt. Stora som små, uppenbara och mer luriga.
Efter rasten fortsatte vi på den inslagna vägen med att leta former i leken Bondgården, mycket uppskattad och jag var tvungen att lova att vi skulle leka den igen snart.

På gymnastiken håller ettorna på med en Superstar utmaning kollega Johannes har satt ihop. Ett antal stationer med olika övningar med precision, balans, kast m.m där varje elev efter en minut tecknar ner sitt resultat och ska försöka slå sitt rekord när stationen upprepas. Full fräs.

Med förskoleklassen har jag satt samman stationsövningar där eleverna i par får samarbeta och träna grundläggande motorik. Med bollar, kast, hopp, studs, problemlösning, springa, fånga. Kommer nog lägga upp en uppsättning övningar inom snart.

På fritids gör våra nya leklådor med rekvisita man kan låna stor succe. Framför allt är discolådan med schlagerfestivalsfokus het. Vi har många uppträden, deltävlingar och finaler dagligen. Men även affärslådan, sjukhuslådan och gammellådan med utklädningskläder går bra.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest