Ambulansstafett

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.76/56

Beskrivning
Deltagarna delas upp i lag. Lagen ställer upp på led längs en startlinje, några meter bort har varje lag ett rundningsmärke som t.ex en plastkon. När startskottet går springer förste person i varje led runt rundningsmärket och tillbaka till sitt lag, låtandes som en ambulans i utryckning! (TUT TUT!!!). När person ett är tillbaka hos sitt lag hakar person två på och båda springer runt rundningsmärket och låter som ambulanser. Ganska snart springer alla sina rundor och låter som ambulanser.<br> Leken behöver inte vara slut den rundan att hela laget sprungit tillsammans utan då går det att fortsätta med att man lämnar av person efter person vid mållinjen tills dess alla sprungit lika många rundor. Jag vill se den som orkar springa och låta mer efter en sådan lek! :)

Kommentarer

1. Emelie - 2009-05-11 17:54:27  
Den leken är jobbig, men ändå utmanande. Ska man tex köra den på en lektion på idrotten kanske man inte blir så populär men den är ändå skojj. Man blir trött.. Jag lovar !! haha
2. Räkan! - 2010-02-18 13:32:28
Hejsan! jag heter Räkan och jag vill bara säga att denna leken ni har är skitrolig!
Jag har lek den flera gånger med mina räkbarn, och dom simmar runt som ett par räkor!
TUSEN TACK FÖR DENNA LEKEN!!!!!
Mvh Räkan och familj.
3. RÄKAN! - 2010-02-18 13:36:19
Hej! jag ångar allt det jag skrev, denna leken är ju livsfarlig!!!
mitt ena räkbarn dog i morse av att hon simmade runt som en ambulans och svalde sin räktunga..
HOPPAS DU ÄR KÄNNER DIG HIMMLA NÖJD, DIN RÄKBARNS-MÖRDARE!
Tack och adjö!

Ajdå, det var en tragisk nyhet. Jag kan givetvis inte känna mig nöjd med detta, dessutom får jag lite dåligt samvete för mackan med räkost jag åt härmodagen. För att inte tala om alla räksallader...

Men jag kan omöjligen ta ansvar för olyckor som händer när någon väljer att försöka sig på något av de lekförslag som finns i Lekarkivet. Det är upp till var och en som lekledare att använda sitt goda omdöme och anpassa aktiviteten efter deltagarna.

Inte desto mindre beklagar jag det inträffade och ställer upp för att underlätta i sorgearbetet. Får jag en adress så skickar jag en låda som är frankerad och returadresserad till mig så tar jag hand om det praktiska. Tag inte notis om texten räkfrossa som står på lådan, det är ett rent olyckligt sammanträffande.

/Micke
4. Bosse - 2011-07-15 12:55:27
Ungefär som "Tåget går", men då måste man säga "tuff tuff" istället (fast det var länge sen tåg sa "tuff tuff". Alla vill vara lok, så det blir många omgångar. Nästa gång måste jag pröva ambulansen.
5. Conn - 2016-10-13 09:10:13
När jag körde denna lek var det barn som klagade på att de fick ont i armarna av att andra barn drog för hårt när de sprang runt, det var en 1a.

Ok, tack för informationen! Något att tänka på för alla som vill testa denna! //Micke
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest