Vattenkedja

Material
  • Vatten
  • Spannar
  • Muggar
Kategori
Betyg 4.04/166

Beskrivning
Deltagarna ställer sig på ett led. Alla har vars en mugg. Försteman i ledet står vid en vattenkälla av något slag, t.ex en spann full med vatten. Siste man står vid en tom spann. När startsignalen går fyller försteman sin mugg med vatten ur spannen och häller sedan över vattnet från sin mugg till nästa persons mugg osv. När siste man får vattnet i sin mugg häller han det raskt ner i sin spann. Så fortsätter leken, antingen under en förutbestämd tid eller tills vattnet i första spannen är slut. Då mäter man hur mycket vatten laget lyckats transportera.

Det finns oändligt med varianter på denna lek. En är att försteman står med en spann vid t.ex en sjö (om det finns en sådan där man är). Försteman fyller sin spann med vatten och slänger det till sina lagkamrater, som står en bit bort med sina muggar beredda att fånga. Det vatten de lyckas fånga i sina muggar springer de iväg med och öser ner i en gemensam spann.

Kommentarer

1. Plupp - 2014-01-15 22:17:35  
Alla har vars en mugg?

Japp, i originalversionen, men det kan man ju ändra på :)
2. Hanna - 2016-04-14 12:02:17
Har också vart med om twisten att alla (utom förste person) har sin mugg i munnen, armarna bakom ryggen. Lite mer intimt
3. Kerstin - 2018-06-05 15:49:33
Vi gjorde en rolig variant med en trasa. trasan doppas ner och skickas bakåt i ledet tills den som är sist i ledet kramar ur vattnet i den tomma spannen.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest