Mycket på gång

Det har uppdaterats dåligt på sistonde här. Tiden och orken har varit liten. Mycket att göra på jobb, renoveringsarbeten som ska göras klart hemma och förstås allmänt rörigt som brukligt.

Förutom alla måsten hoppade jag i judodräkten för första gången på minst fem år och körde ett pass med Ängelholms jujutsuklubb. Lite satt kvar i muskelminnet ändå! Men man vet att man är illa ute när orken är slut och andhämtningen smått ansträngd redan efter uppvärmningen. Det får nog allt bli en fortsättning där för att komma tillbaka i form igen. Fast rund är också en form…

På gympan har vi fokuserat på volleyboll, eller närmare bestämt kidsvolley. Mycket uppskattat, en bra introduktion till en av de mer teknikkrävande idrotterna. Passet inleddes med en uppvärmning i form av pansarboll. Sedan hade Pia med sig två pilatesbollar i mindre storlek som vi passade runt med i cirkel.
Sedan delades gänget in i fyra lag som fick träna på att passa en volleyboll i en cirkel, eftersom det är en av grunderna i kidsvolley. Efter lite träning gjorde vi det på tid, så många passingar på en minut som möjligt. Sedan en gång till för att försöka slå sitt tidigare resultat. Därefter körde vi igång själva spelandet. Mycket uppskattat!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest