Äntligen fredag

Tiden går FORT! Det är bara en vecka kvar till höstlovet nu och sedan kommer det säkert gå minst lika snabbt mot jullovet. Därför började vi träna Lucia sånger redan denna veckan! Tyvärr har instrument testandet få vila lite eftersom vi har fått fördela om våra resurser lite pga sjukdomar (ingen influensa än tackolov). Eleverna blir lika besvikna varje gång det inte blir av. Förstår varför, att höra en distad elgitarr riva loss eller känslan av när en trumpinne träffar en puka tänder en glimt i allas ögon som är härlig att se.

På gympan har vi haft ganska många bollekar just nu med lite fokus på spökboll. Vår praktikant har också fått utrymme att inta ledarrollen. I tisdags lät han dem testa på att välta kon, en av de mest geniala uppvärmningslekarna samt svansjakten.
Idag blev det stafettjakt som blev mycket uppskattad. Första rundan fick de bara springa runt och växla varsin runda. När man sprungit satte man sig ner, sist i ledet. Då fick alla testa på hur leken fungerade, sedan blev det två rundor med jakt.
Hur kul som helst.

Därefter blev det den ytterst populära spökbollen. Den skulle vi nog kunna köra hela passet.

Men idag fick det “räcka” med 5 rundor sedan valde jag att byta till jägarboll. En av mina personliga favoriter från när jag gick i skolan.
Första omgången fick alla ett lagband när de blev brända i färgordning röd, gul, grön, blå efterhand som de blev tagna.

I nästa runda körde vi jägarboll i lag. Först fick alla röra sig fritt i salen till glad musik. När musiken stannade sa jag en färg, t.ex röd. Då ska det röda laget bränna ut de övriga så fort de hinner. Till sin hjälp fick de fyra mjukbollar så det gick ganska fort. Så gjorde vi några gånger så att alla lagen fått jaga minst en gång. Hur poppis som helst! En riktigt skön gympa där alla lämnade salen trötta och glada!

Nu är det dags för helg! B)

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest