Världsrekord slaget!

Världsrekordhållare är vi allihopa!
Världsrekordhållare är vi allihopa!

Det blev stor succe när världsrekordet i ukulelespelning slogs i Helsingborg, London var de tidigare regerande mästare med sin 815 ukulelar starka orkester men det rekordet flög all världens väg när Helsingborg spände musklerna och visade hur strängarna skulle slås. Fattas bara annat.

Efter allsång, underhållning från Madaroarna och ståupp så stämdes instrumenten in strax efter klockan 18:00 och uppvärmningen drog i gång. Lite innan försöket 18:30 fick vi reglerna för ett godkänt rekord berättade av Guinness ansvarige från London (som märkligt nog hade rötterna i Helsingborg) och sedan bar det av.

Under fem minuters tid jammade vi mäktigt “Leende guldbruna ögon” med allsång och kompband och därefter inväntade vi resultatet.

Och jag med...
Och jag med…

Givetvis hade vi slagit rekordet med råge, endast nio personer blev icke godkända vilket gav resultatet och det nya rekordet på 1547 aktivt och korrekt spelande musikanter.

En utmanare till rekordet ska göra ett försök redan på onsdag, men vi får väl se om UkeFest 2011 lyckas. Just nu är iallafall vi bäst!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest