Friskvård!

Den återkommande friskvårdsveckan på skolan är i full gång. Vi har hoppat hopprep, orienterat, lekt lekar, gått tipsrundor och spelat brännboll. I morgon ska vi ut och skoljogga och på fredag avslutas alltihop med en stor fadderdag där alla får träffa alla.
Tur att våren verkar vara på gång på riktigt vilket gör det så mycket roligare att vara ute.

Fast vädret ställde till lite för tipsrundan och vår bokstavsorientering. Plastfickorna var inte förslutna så innehållet fladdrade iväg i den friska vårvinden. Men det ordnades snabbt medelst en flink häftapparat.

Frågorna handlade till stor del om allemansrätt och hälsa och avslutades med en utslagsfråga där deltagarna fick gissa hur många nabbipärlor det fanns i en burk. Rätt antal var 270 men många gissade runt 60 st.

I bokstavsorienteringen fick deltagarna en karta över området med punkter på där det fanns en bokstav. Sedan gällde det att orientera sig rätt och samla in alla bokstäverna för att kunna bilda ord av dem.

Det fanns ett nyckelord för full pott men det gick att bygga andra ord också.

På eftermiddagen fick jag ta över en läsgrupp medan kollegan hade sitt lönesamtal. Jag valde att även förhöra läxan med hjälp av ja och nej leken och det var väldigt uppskattat. Letade fram frågorna i kapiteln de just läst.

Utvecklingen av “nya” Lekarkivet går framåt. Trodde jag skulle vara färdig i helgen men så fick jag för mig att ändra lite i utseendet vilket gjorde att allting tar lite längre tid att få färdigt. Är inte lika road av att sitta med att dona med det grafiska som med kodningen, men det måste också göras.

Förhoppningen nu är att det ska vara färdigt lagom till nästa helg. Lite nytt kommer det att innebära!

Ha en fantastisk avslutning på april! Snart är det valborg, vintern rasar!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest