Bästa träningen!

Så här efter nyår fylls gymmen till bristningsgränsen av hurtiga människor som genom löften och med alla goda intentioner (ännu en gång) förbundit sig vid att börja leva hälsosammare. Dock tunnas snart köerna till träningscyklar och andra redskap ut innan något annat börja minska då orken eller lusten tryter.

Jag vet – för jag är såklart en av dem som alltid lyckas lösa ett årskort som allra mest borde varit halvårskort. Men för egen del har det mest handlat om att det inte varit så kul att masa sig iväg för att lyfta skrot och cykla still. Men nu kanske det äntligen har kommit en träningsform som skulle få även mig att packa gymväskan. Speedstairs!

Eller trappor med rutschkana, fast Speedstairs låter kanske coolare. Att ta trapporna istället för hissen ska ju vara ett sätt att få vardagsmotion. Men att gå ned för trappor kan vara slitsamt för lederna. För att komma runt det finns det såklart stairmaster träningsmaskiner. Men hur kul är det, när man kan kombinera med en rutschkana! Jag är på! Ett helt gym utformat som en lekplats kanske? Tror det finns potential! Lek är bästa träningen.

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest