Vinter och jullekar på ingång!

Första advent redan och julen börjar lacka allt närmare. Det är dags att börja fundera på vilka lekar och aktiviteter som sätter glitter på tillvaron när mörker och kyla gör sitt värsta för att hålla oss inne.

Men att få kasta sig utför backarna på en pulka, bygga snölyktor och kasta snöbollar är ju något av det roligaste som finns så det är bara varma kläder på och tända alla ljus man hittar så blir livet gladare.

Och så varm choklad förstås.

Lekarkivets samling med jullekar finns alltid tillgängligt för att hjälpa till om det behövs! Det finns ju också en hel del lektraditioner att hålla liv i. En av de viktigaste kulturgärningarna vi alla vara delaktiga i.

Så jag önskar alla en ljuvlig lekfull juletid och siktar på att kunna hinna få in ännu fler lekar i arkivet innan året är slut!

Framöver

Det har passerat en period som varit väldigt kämpigt att hinna med i allt. Inte bara med sådant världsläget orsakat. Ork och inspiration har varit låg. Stora och ständiga förändringar på jobb som sliter bland annat. Tagit mycket på krafterna att fungera som föreläsare, vara med i referensorgan, utvecklingsgrupper, skriva och debattera. Så den senaste tiden har det mesta hållits på sparlåga. Hinna andas igen.

Men så häromdagen kom det tillbaka! Suget att programmera och utveckla. Tänka på databasutveckling och möjligheter. Jag tror det kommer kunna hända saker här igen! Jag har hunnit titta över kommentarer, svara på mail, fila på nya lekar, uppdaterat mina program för webbutveckling.

Ska hinna träna upp mina pianoskills (inte så vassa) till årets Luciatåg på jobb, sedan kommer kosan förhoppningsvis kunna styras mot kodgruvan igen!

VI hörs!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest