Världsrekord och äventyr

Världsrekord i Helsingborg!
Världsrekord i Helsingborg!

Terminens första uppdatering, nu är det dags att ta sig ur semestergängorna och åter komma igång. Vi är i full fart med att finna oss tillrätta i våra nya fina lokaler på Maria Parkskolan som det fortfarande fejas på lite här och var. Det ska bli riktigt kul med skolstart på torsdag med både nya och gamla härliga elever och kollegor. Men det finns mer att se fram emot i denna vecka.

På lördag har jag anmält mig och min ukulele till ett världsrekordförsök i Helsingborg! Det är ABF, Folkuniversitetet och Studieförbundet vuxenskolan med samarbetspartners som ska skriva in sig i den kända rekordboken genom att samla minst 900 ukulelespelare till en orkester. I skrivande stund är det 1280 anmälda och det tas fortfarande emot anmälningar så vill man vara säker på en plats så är det bara att bege sig till hemsidan, anmäla sig och träna in Leende guldbruna ögon. Tre ackord och en given plats i historieböckerna.

På tal om vuxenutbildning och kurser så ska undertecknad genomgå en utbildning i äventyrspedagogik i äventyrliga Eslöv i höst. Det ska bli mycket spännande. Jag har redan en kollega som talat sig varm för konceptet som också nämndes i en artikel i tidningen Fritidspedagogen. Något att se fram mot och skriva mer om längre fram.

En något korthuggen inledning men det pågår lite petande på utseende och funktionalitet som tar lite tid och ork framöver men som det förhoppningsvis ska kunna bli något bra av. Jag har en plan… B)

Välkomna till en ny termin här på Lekarkivet, din lekplats på nätet!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest