Häxi

Material
  • Kvastar
Kategori
Betyg 3.20/38

Beskrivning
Varning! Den här leken tänkte jag ut nu så den är inte testad än. Men den borde gå att genomföra. Deltagarna delas upp i lag. Varje lag får en kvast var. Lagen ställer upp på led längs en startlinje. De två första personerna i varje lag ställer sig gränsle över kvasten och håller i den som om de skulle flyga iväg. På signal springer de en utstakad bana och tillbaka till start. När de är framme hoppar personen längst fram av och personen bakom kliver ett steg fram på kvasten och nästa person ur ledet hoppar på kvasten och så springer de iväg. Så fortsätter man tills alla löpt banan två gånger. Det lag som flugit runt snabbast vinner. Om någon genomför leken tala gärna om för mig hur det gick :)

Kommentar; fick ett mail från Anna på Tallskolan i Häljarp. De hade kört Häxi leken och tyckt att den varit rolig. Så den fungerar bevisligen! Kul när en "skrivbordsprodukt" fungerar i praktiken.

Kommentarer

1. Åsa - 2011-04-19 10:49:54  
Vi gjorde som så att näste man hoppade på bakom inför nästa springrunda osv så det till slut var många på kvasten och fasligt trångt och svårare att springa banan. Fasligt fnissigt!
2. Bosse - 2011-07-15 13:51:09
Den som sitter främst i första rundan måste väl då också vara med i sista rundan, som bakhäxa. Då får alla springa två rundor. Förslaget med att fylla på barn och slutligen få alla på kvasten låter görroligt.
3. Lotte - 2012-04-06 22:12:20
Vi körde denna leken i fredags på vår påskfest och vi lät två nya elever hoppa på kvasten varje gång. De skratten som denna leken skänkte oss kommer vi att leva på länge. Våra 6-åringar hade jätte-roligt!!
4. Malin - 2015-03-31 16:58:00
Haha så jäkla rolig minna barn dom hade så kul :) :) :)

Härligt att höra!
//micke
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest