Gympa och PIM

Så var gympasäsongen igång igen. I veckan hade vi redskapsgymnastik för ettorna och jag hade lite bollskola och lekar med förskoleklassen.
Redskapsgympan bestod av en uppsättning stationer där gänget indelat i små grupper om 4-5 elever fick öva grundläggande motorik. En station hade balans som tema, en annan hopp, klättra, åla, hänga och så vidare.
Förskoleklassen fick börja med att studsa, rulla och passa boll tillvarandra på olika sätt i par, sedan avslutade vi med Bollkampen (sjukt kul tyckte de) samt eldklotet. Sedan ringde barnens förskola och meddelade att de hade mått illa så veckan avslutades med två dagars VAB.

Kommunen har bestämt att vi ska PIM:a. Denna termin är det vår skolas tur och jag har rivstartat genom att lämna in och fått godkänt de två första examinationsuppgifterna. Den första uppgiften var att skriva ett utskick enligt en given mall, den andra att göra en presentation i Powerpoint.

Jag gjorde en interaktiv presentation om får med ljud och rörelse som gjorde stor succé hos mina egna barn iallafall. Det känns som om jag inte kommer ha några större bekymmer med att klara deadline i augusti.

Uppgift tre har jag redan börjat skissa på. Då kommer jag göra en kort film med hjälp av Windows gratisprogram Moviemaker. Det var antingen det eller Photostory. Men Moviemaker verkar lite roligare. Får se hur det går!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest