Full steam ahead

Ojoj, att starta upp med en helt ny grupp tar verkligen på krafterna. Nytt arbetslag med nya kollegor, nya lokaler, nya elever med nya behov och intressen, nya scheman, nya uppgifter, nya möbler (till sist), nya föräldrar och så vidare. Listor, scheman, allergier, aktiviteter, fritids, mentorsbarn osv. Det är kul men ack så krävande, trots att jag firar tio år på Maria Parkskolan detta läsår och borde vara van.

Lägg ovan på detta planeringsmöten, Olweusmöten, föräldramöten, personalmöten, spontana korridorsmöten i flykten sedan hem för nattningar och disk så känner den bäste sig som en urlakad sill, men så även jag.

Försöker samla ork för att ta mig an sista rycket med indelning av de nya kategorierna förskolelekar och uppvärmningslekar samt komma igång med att lägga till några nya användbara funktioner till sidan. Testfasen är klar och jag vet hur jag ska lösa det mesta strukturmässigt, men så består tyvärr hjärnan vid den här tiden på dygnet mest bara av snömos efter en intensiv uppstartsperiod. Fast det gör den möjligen för det mesta ändå så kanske jag bara behöver gå och lägga mig att sova.

Oavsett orkesläge så måste man ändå vara uppe och redo för dagens alla kommande måsten, både med de egna barnen och eleverna. Ett av uppdragen är gympapass med förskoleklassen. På onsdagar, det vill säga som idag, öser vi på i gymnastiksalen.

Just nu bekantar vi oss med lokalen med hjälp av lekar förstås. Idag så värmde vi upp med lite olika grovmotoriska övningar som hopp på olika sätt fram och tillbaka över linjerna på golvet, sedan fick de följa linjerna fritt till musik, som en förövning till Pacman leken. Sedan fick de röra sig fritt över hela golvet också till musik, när musiken stannade skulle alla stå helt still. Sedan fick de istället för att stå still när musiken stannade göra olika uppdrag som att hoppa så och så många gånger, klappa så många osv. Sedan lade jag ut rockringar som man skulle ställa sig i när musiken tystnade, efterhand plockades ringar bort så att de blev färre och färre med tillsist bara en kvar. Sedan lades alla ringar ut igen också avslutades det hela med alla ekorrar byter bon och avslappning. Kanske ska bli lite hinderbanor nästa gång…

Efter en kopp kaffe var det dags för sångsamling därefter lunch, sen fritids och dagen avslutades med ett möte.

Nu är det god natt, god natt!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest