Rumpdunk

Material
  • Fotboll
  • Fotbollsmål
Kategori
Betyg 3.06/76

Beskrivning
Max 6 spelare i två lag spelar med en vanlig fotboll och försöker helt enkelt göra mål på en målvakt som står i ett vanligt fotbollsmål... men - Varje spelare får bara nudda bollen en gång innan någon annan nuddar den. Exempel -Person A nuddar bollen, och då får han inte nudda den förrän person B nuddar den. Då får Person A nudda den igen. Dessutom får man inte bara skjuta på direkten. Man får endast skjuta på volley eller nicka in den. Därför får dom andra i laget chippa, eller lobba, bollen tills man fått den riktigt hög nog så någon kan skjuta eller nicka in den i mål.
Om man skjuter en volley, nickar eller gör något annat skott utanför målet, blir den som sköt/nickade bollen ny målvakt. Går bollen i mål utan att någon sköt eller nickat in den, får den som gjorde fel stå. Man kör upp till 10 prickar.
Gör man felskott in i mål eller utanför, eller om man skjuter riktigt/nickar utanför, får man en prick.
Nickar man in bollen i mål får den som står 4 prickar.
Skjuter man in mål på volley, får målvakten 2 prickar.
Den som först får 10 prickar förlorar, och resten vinner.

Tänk på att om Person A står i mål och har 5 prickar, och Person B slår bollen utanför, så får person B bli målvakt, men Person A har fortfarande kvar sina prickar tills han blir målvakt igen!
Det där är den vänliga versionen. Den riktiga versionen är likadan men den är "lite" annorlunda. Det är den jag kör hela tiden. Den riktiga versionen är exakt lika utom det att den som förlorar får ställa sig bakvänd i målet men stjärten utåt, och så ska dom andra skjuta på honom. Hårt eller mjukt väljer man själv.
Bidrag från:
Marcus Näslund

Kommentarer

Skriv en kommentar







Pin It on Pinterest