Hoppa kråka

Material
  • Tennisboll
Kategori
Betyg 3.39/66

Beskrivning
Detta är en lek jag minns att vi ofta lekte när jag gick i skolan.
Deltagarna ställer upp sig på led framför en vägg. Avståndet till väggen ska vara några meter. Den som står först i ledet (Stina) har en tennisboll som kastas mot väggen.
När bollen studsar tillbaka från väggen ska den först studsa en gång i marken. Då hoppar Stina över bollen bredbent utan att nudda den så att personen som står bakom (Kalle)kan fånga upp den.
Om Stina lyckades hoppa över bollen springer hon ställer sig sist i ledet och Kalle som fångade bollen ska nu kasta och hoppa. Så fortsätter man på det viset.

Lyckas man inte hoppa över bollen eller fånga upp den får man ställa sig med ryggen mot väggen istället. De som kastar bollen får då vara noga med att sikta en bra bit över deras huvuden!

Leken fortsätter såhär tills alla utom en står med ryggen mot väggen. Om Stina är kvar sist passar hon bollen till den som åkte ut först, Kalle. Kalle ska nu, fortfarande med ryggen mot väggen, studsa bollen mot väggen över huvudet. Om Stina inte lyckas fånga bollen utan att den studsar i marken, är Kalle befriad. Alla får en chans att befria sig mot Stina.

De som lyckats befria sig ställer på nytt upp sig på led och börjar en ny omgång.

Kommentarer

1. Hanna - 2011-11-01 19:15:56  
jag älsakar att hoppa kråka finns det tävlingar där man hoppar kråka?:o

Bra fråga som jag inte har svar på, men finns det inte är det något som bör ändras på fort! /Micke
2. Hanna - 2012-04-12 21:18:10
Ägget kallade vi denna lek! Underbart rolig lek :).
3. Anna - 2013-07-03 10:47:53
Man kan göra varianter så det blir svårare och svårare också, det gjorde jag och mina kompisar. Typ att man ska snurra och klappa händer innan man hoppar över etc.
4. BalleBanan - 2019-08-14 16:09:56
Rolig lek. Alltid minst två tjejer som var grymma och ägde alla andra

Verkar som vi har samma upplevelser från leken :) //Micke
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest