Snart…

Wow, senaste uppdatering den 18 februari! Det var inte igår. Men till mitt försvar så har jag som tidigare sagt haft fullt upp med en hel del annat.

Kampen för fritidspedagogikens framtid har fortsatt fått ta stor plats med insändare och annat. För ärligt talat, utan en stark fritidspedagogik är allt jag och tusentals andra utbildade, duktiga(re?) och drivna pedagoger arbetar med ganska meningslöst.

Följer man med i mediarapporteringen om hur fritidshemmen vansköts av kortsiktiga och snävt tänkande politiker kan man inte bli annat än mörkrädd.

Politiker och beslutsfattare som saknar förmåga att se, förstå och främja även fritidshemmens/pedagogikens betydelse och plats i skolväsendet behöver snarast lämna den skolpolitiska arenan. På riktigt, undan! Inget skämt här. Gör något annat, ni är på fel plats och det kan försätta barn i fara.

Som att lämna ansvaret för fotbollslandslaget i händerna på lekmän i ringbrynja i TV soffan framför Tipsextra och enda andra fotbollserfarenhet den egna sejouren i div 7 korpen.

Förmågan att driva en helhetstänkande professionell barnverksamhet på ALLA plan är en god värdemätare på nivån hos en skolpolitiker. Inget skvallrar så mycket om politisk valhänthet som haltande fritidshem.

Men nog om detta för nu, Lekarkivet ska ju inte handla om politik, men opinion och uppmärksamhet behövs på detta område, hjälp gärna till!

Annars är min kurs i äventyrspedagogik avklarad, högsta betyg rakt igenom. Kanske man vet vad man sysslar med ändå. Mer sånt här förhoppningsvis framöver.

Även mer lekar, uppfräschad layout och större funktionalitet är målet framöver. Stay tuned!

Mikael Andersson

Webmaster på Lekarkivet och lärare i fritidshem, IKT driven äventyrspedagog på Maria Parkskolan

Mikael Andersson

Pin It on Pinterest