Knuten

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.86/59

Beskrivning
Gruppen bildar en ring och står tätt intill varandra. Alla
blundar och sträcker in händerna i mitten av ringen.

Nu gäller det att i blindo hitta två händer att ta tag i, en i varje hand :). (Ledaren kan vara till god hjälp och kolla upp så att alla verkligen någon att hålla i, speciellt med småbarn). När alla håller varandra i händerna får man öppna ögonen. Nu ska man lösa ut virrvarret av händer som har bildats utan att släppa taget.

Om allt funkar som det ska, ska man till slut ha en stor ring där alla håller varandra i händerna!
Bidrag från:
Emma

Kommentarer

1. Bosse - 2011-07-18 15:49:53  
Det här tycks vara matematik det. Har grunnat och grunnat (efter semestern ska jag pröva på levande material i min förskoleklass). Det är mycket som kan hända. Det kan, om det vill sig, bli en snygg ring på slutet, där alla håller varann i handen. Men är det inte troligare att det blir flera ringar av olika storlekar (minsta storlek blir ju två barn som råkat greppa varandras händer). Om man greppar helt i blindo kan nog ringar också länka ihop med varann så att det blir hopplöst att göra sig fri, hur mycket man än kryper och slingrar sig härs och tvärs. Det blir spännande att se vad det månde bliva. Det är ju krångelknutens uppknytande som är själva leken och det blir nog många snillrika förslag som måste testas...
2. annika - 2013-10-08 19:12:00
en variant är att låta en person gå ut ur rummet, de andra börjar med att hålla varandra i händerna i en ring, sedan gå in i varandra, krångla ihop sig, gå över och under händer, utan att släppa taget om de händer man höll i från början. personen som gått ut får sedan försöka krångla ut dem, brukar vara nog svårt och detta slutar alltid i en perfekt ring, såvida ingen släppt taget om någon hand.
3. Elvira - 2014-07-12 15:05:26
Vi brukar köra med att man har korsade armar, och en version är att två personer ska lösa knuten genom att berätta hur de andra ska bära sig åt, de andra som inte personerna säger något till ska stå still och vänta. En viktig grej är att alla ska stå åt samma håll i slutet också, antingen utåt eller inåt. :)
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest