Svansjakt

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.72/14

Beskrivning
Alla lekens deltagare får vars ett tygband, snöre eller något annat som kan användas som svans. Tygbandet fästs i byxorna så att det sitter fast men ändå lätt kan ryckas loss. Sen gäller det att ge sig ut och fånga in så många av de andras svansar man kan utan att ens egen svans blir ryckt. Lekledaren kan dela ut nya svansar till de som blivit av med sin så långt det är möjligt. När alla svansar är slut räknar man fångsten, flest vinner.

På en jujutsu uppvärmning körde vi denna leken men med våra bälten som svansar. Blev man av med sin bältes svans fick man först genast tillbaka sin svans men sedan göra 10 armhävningar eller situps innan man fick stoppa tillbaka sin svans och ge sig in i leken igen. En rolig uppvärmning.

Kommentarer

1. Kajsa - 2011-08-16 17:10:58  
En annan variant utan utslagning och med än mer rörelse får man om man ger hälften av barnen en svans och resten är utan.
De som har svans ska akta sig och de som inte har någon svans ska försöka ta en och sätta på sig själv. Leken fortsätter tills ledaren säger att leken är slut. Alla är med hela tiden och ingen vinner. Toppen speciellt med yngre barn i förskole- o lågstadieåldern.

Fantastiskt trevlig variant som jag anser kvalificerar som en egen lek! Stort tack för ditt bidrag! //Mvh Micke

Skriv en kommentarPin It on Pinterest