Hajen!

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.47/17

Beskrivning
Ett antal rockringar läggs ut på golvet. Rockringarna är öar i havet, och i havet simmar en haj. Ledaren spelar glad musik från en CD spelare, när musiken spelar får alla röra sig fritt över golvet. När musiken stannar gäller det att snabbt ställa sig i en rockring annars kan man bli tagen av hajen!

När alla ställt sig i en ring sätts musiken igång igen. Medans musiken spelar passar ledaren på att plocka bort en av ringarna. Så när musiken stannas denna gång blir det svårare att få plats i en ring. Nästa gång musiken stannar tas ännu en ring bort osv.

De som blir tagna av hajen får antingen sitta vid sidan av till nästa omgång eller också bli hajar. Om man vill behövs det ingen haj. Leken är utmanande nog utan den.

Kommentarer

1. Carolina - 2011-12-27 11:20:52  
Har lekt denna lek och kallat den Ringarna. Man spelar musik på cd, när musiken stannar ställar man sig i en rockring. Skillnaden är att ingen jagar och ingen blir utslagen. Syftet är att kunna till slut samsas om att vara i samma ring. Är man många slutar man med lite fler ringar.

Skriv en kommentarPin It on Pinterest