Parfotboll

Material
  • Snöre
  • Fotboll
Kategori
Betyg 4.22/78

Beskrivning
Dela in deltagarna i två lag. I varje lag ställer sig sedan lagmedlemmarna två och två i par. I varje par binder de två spelarna fast den enes högerben mot kompisens vänsterben. Sedan möts lagen i en fotbollsmatch!

Kräver ett gott samarbete samt ett jämt deltagarantal.

Kommentarer

1. Julia - 2011-02-08 20:43:28  
KUl lEK!
Tänkte testa den på en gympalektion som vi ska anordna själva.
Men tänkte på lite grejer... Behöver man en målvakt? Är det jättesvårt att spela det så att man ska ha ganska små mål eller hur blir det?
Hur stor plan tror du att man behöver om man är 16 personer, 8 personer i varje lag, alltså 4 "ihopbunda spelare" hehe
Tacksam för svar!

Hej! Använder ni små mål lär ni kanske inte behöva några målvakter, iallafall inte som får ta med händer. Med stora bandymål eller fotbollsmål tycker jag det kan vara kul att ställa ett par i mål eller iallafall ha "sisteman" alltså ett defensivt par. Det kan ju vara lite knixigt att vända sig om snabbt för att försvara målet när man är ihop bunden med någon annan. Minskar nog olycksrisken lite om inte annat. Jag tror ni klarar er nog på ungefär en volleybollplans storlek eller något mindre. Jag vet inte riktigt hur gamla (stora) ni är så det kan vara en idé att provspela lite innan ni sätter igång matchen. Så vet man hur fort paren rör sig osv..

Det kan ju också vara en idé att börja lektionen med att paren får prova att göra olika utmaningar först för att vänja sig vid att samarbeta. Dels så blir det en rolig "lek" samt att det underlättar samarbetet med större vana. Det kan vara lite svårt att börja spela en match direkt för somliga. Det behöver inte vara så svårt, som en stafett. lagen ställer upp på led vid mittlinjen och ska gå en sträcka och tillbaka för att växla. Sen kanske man kan göra det igen med boll. Med större vana och uppvärmning, mindre skaderisk.

Rolig lek, ni kommer säkert få kul!

//micke
2. Meja hynne - 2016-03-11 11:32:51
BÄSTA LEKEN EVER.
3. Oskar - 2015-01-28 20:20:12
Låter som en jätterolig lek för år 4-9 och äldre. Den verkar däremot inte vända sig till FSK samt år 1-3.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest