Bokstavslek

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 3.91/76

Beskrivning
En lek som passar bra i väntan på efterrätten till exempel. Bestäm vem som börjar. Den personen säger en bokstav. Sedan ska personen bredvid lägga till en bokstav, och man fortsätter på det viset tills någon inte kan undvika att bilda ett färdigt ord.

Det är viktigt att hela tiden hålla sig till riktiga ord. Om den förste säger A, så kan nästa säga P, men den tredje ska alltså inte säga A, eftersom ordet Apa då bildas. Lämpligare då att säga E (som ju t ex kan vara början på ordet Apel). Fjärde man kan alltså inte säga Z för att slippa säga Apel. Däremot kan han säga t exempel R, och ha ordet Aperetif i tankarna.

Bildar man ett ord eller inte kan komma på en lämplig bokstav så får man en varning. Efter två varningar åker man ut. Övriga fortstätter till vinnaren korats.
Bidrag från:
Lars Fröjmark

Kommentarer

1. Dem . - 2009-05-04 10:07:45  
hehehe . inte så bra ...
2. Evelina - 2011-02-18 15:12:19
Kallas även helnisse och halvnisse. När man är helnisse "åker man ut" = 2 varningar.

Man kan också köra med att de som är med i leken inte får prata med de som är helnissar. Helnissarna i sin tur försöker få alla deltagare att prata med dem. Skulle de lyckas blir personen som pratat med helnissen antingen hel eller halvnisse, beroende på tidigare "status" (det hela funkar likadant som om man skulle bilda ett ord)

Ah, intressant. Det får jag testa :) //micke
3. Johan - 2015-03-23 08:18:05
Mycket bra lek! Fungerar t ex när man ligger på stranden och ingen orkar göra något, eller på tågresan, eller i bilen..

Inga pennor, papper el nåt behövs, bara att sätta igång!

Rekommenderas!
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest