Politiker

Material
  • Piprensare eller liknande
Kategori
Betyg 3.69/89

Beskrivning
Dela ut en piprensare (eller säkerhetsnål eller något annat som man lätt och synligt kan sätta fast på kläderna) till alla i sällskapet.
När alla anlänt eller satt sig vid bordet, äskar du tystnad och håller ungefär följande lilla tal:

"Som ni alla vet har politiker ju svårt för att ge raka besked, och ikväll ska ni få chansen att förbereda er inför en politisk karriär. Man vet ju aldrig var man kommer att hamna i livet! Därför är från och med nu två ord FÖRBJUDNA, nämligen orden JA och NEJ. Ni övertar motståndarens piprensare så snart han eller hon till er yttrar någotdera av de förbjudna orden. Tävlingen går ut på att samla ihop så många piprensare som möjligt.

Omskrivningar som "Självklart", "Sällan", "Det tål att tänkas på", "Absolut inte" och så vidare är godkända, men i samma ögonblick som antingen JA eller NEJ slinker ur en person har denna förlorat en av sina piprensare. Skulle du själv bli av med dina eller dina piprensare får du använda orden igen - men så snart du erövrat en ny piprensare måste du vakta din tunga igen! Klockan X kommer den bäste politikern, dvs den som erövrat flest piprensare, förklaras som vinnare och ett pris kommer att överräckas!"
Bidrag från:
Lars Fröjmark

Kommentarer

1. Anna - 2013-08-24 11:41:21  
Verkar lite kul, men fattar inte vad man ska göra ... ?
Alla börjar med varsin piprensare (eller liknande). Deltagarna får mingla med varandra under en förutbestämd tid och med frågor locka varandra att säga ja eller nej. Den som råkar säga dessa ord får lämna en av sina piprensare till den man diskuterade med. När tiden är ute vinner den med flest piprensare.
2. INNA - 2017-03-30 17:06:54
Verkar lite kul, men fattar inte vad man ska göra ... ?
Alla börjar med varsin piprensare (eller liknande). Deltagarna får mingla med varandra under en förutbestämd tid och med frågor locka varandra att säga ja eller nej. Den som råkar säga dessa ord får lämna en av sina piprensare till den man diskuterade med. När tiden är ute vinner den med flest piprensare.

Den som säger ja eller nej förlorar en piprensare till den som frågade, lycka till! //Micke
3. Maria - 2021-03-02 10:55:22
Jag förstår konceptet, man börjar med en piprensare var, men vad händer om man blir av med den, och minglar till nästa och förlorar även där, då har man ju ingen att lämna bort? Den som vinner får ingen.
eller får man hämta fler piprensare när man förlorat den man hade från början? Eller har man flera piprensare från början? eller åker man ut när man blir utan piprensare?

Nä, står man på noll så har man inget att förlora, sant, men å andra sidan det gäller lika för alla. Tror inte leken i festligare sammanhang ska tas på för stort allvar. Och som du skriver finns det ju olika sätt att lösa det på. Det går ju att starta leken med tre piprensare kanske och när man blivit av med alla är leken slut för den deltagaren.
Ha en piprensarbankir med många att dela ut som man kan muta till sig fler piprensare från - för att göra det politiska ännu mer realistiskt //Micke
4. Jenny - 2021-11-10 06:14:44
Du beskriver inte vem som frågar eller vad som ska frågas. Kan du vänligen göra det?

Ah, ok det kanske inte är helt solklart. Men som jag förstått tipsarens förklaring så får alla personer i leken en piprensare från start och alla får mingla runt och ställa frågor till varandra, om någon svarar med JA eller NEJ förlorar denne sin piprensare till den som frågat.
Frågorna kan nog vara vad som helst!
Den som har flest piprensare när leken avslutats blir bästa politikern. //Micke
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest