Tagen med bollskydd

Material
  • 4 mjukbollar (eller fler om så önskas)
Kategori
Betyg 3.80/123

Beskrivning
Två jägare utses, 3-4 bollar delas ut bland de övriga deltagarna. Jägarna får bara kulla deltagre utan boll alltså måste bollen passas runt för att deltagarna skall undvika att bli tagna.

Kommentarer

1. Bosse - 2011-07-14 20:24:33  
Blir de kullade också jägare? Om man har för många bollar blir det väl snart lika många bollar som kvarvarande barn. Då blir det omöjligt att kulla någon. Bäst är väl låt säga tre bollar - när bara tre okullade barn är kvar får dessa bli "vinnare". Eller har jag missat något i reglerna? Kanske tar man bort bollar pö om pö...

Inga beskrivningar här är huggna i sten, de är bara förslag, så det är alltid fritt fram att experimentera med reglerna som du ger förslag på! Intressanta förslag.

Utgångsläget i denna lek är att man tar över jagandet från den man blivit tagen av men det finns inget som hindrar att det blir fler jägare. Fast med fler jägare tror jag motivationen att passa bollen vidare kan minska eller tempot bli för högt för att det ska bli bra.

Att börja med fler bollar som sedan samlas in efterhand låter isåfall som en bra idé.

En annan idé kan vara att den som blir tagen får göra någon övning, t.ex hoppa 10 hopprepshopp eller studsa en boll ett antal gånger om man har bolltema. Så byter man jägare efter en stund.

Eller så kör man på tid och de som har klarat sig efter t.ex 2-3 minuter vinner. Efterhand som man blivit tagen får man sätta sig på en bänk.

Då kan man också göra som i "killerboll" att de som sitter på bänken får komma in igen när ledaren ropar "Julafton".

Det finns tusen och ett sätt att variera leken på! Skriv gärna tillbaka och berätta hur ni gjorde! :)

Ett tillägg: Detta är ju i grunden en samarbetsövning så målet borde ju vara för de jagade att se till att så få som möjligt blir tagna. Då skulle ju en tidsgräns vara bra så kan man efter varje omgång räkna hur få som blev tagna och diskutera hur man kan bli bättre.

Mvh,
Micke
2. Linnea - 2013-05-15 13:30:02
Ett alternativ jag brukar använda är med fasta tagare och att de som blir tagna blir förstenade och de andra deltagarna befriar dem genom att man passar bollen till den tagne, som passar tillbaka till befriaren, och då när passen gått tillbaka blir man fri.

Skriv en kommentarPin It on Pinterest