Tomma stolen

Material
  • Stolar
Kategori
Betyg 3.81/35

Beskrivning
Deltagarna sitter på stolar i ring. Det ska finnas en stol mer än det finns deltagare i leken. Den som har den lediga stolen till vänster om sig säger namnet på någon i ringen.
Den personen reser sig då från sin plats och sätter sig på den tomma stolen. Nu har någon annan en tom stol till vänster om sig och får då säga någon annans namn.

Kommentarer

1. Fluffis - 2011-05-20 20:50:13  
denna lek blir mer spännande om de två som sitter på varsinn sida om den tomma stolen försöker slå till den tomma sitsen. Den som slår först får sedan välja vem som ska komma och sitta på stolen. På så sätt måste man komma ihåg vad personerna som sitter bredvid en heter. Så fort ett namn ropas måste man vara beredd på att slå en av stolssitsarna bredvid sig, ifall det är en av grannarna som ropats.
2. Skruttan - 2020-02-07 16:14:48
Jag körde en liknande lek med klassen jag undervisar, den heter fyra på soffan och går till ungefär likadant man har lappar som det står alla i klassens namn på varje elev får en lapp utan att titta på den, den som har en tom stol till höger börjar att säga ett namn t?ex milda-Noor den som har det namnet på sin lapp sätter sig på den tomma stolen och så byter dom två lapp med varandra.

Ah!Låter som leken som heter "4-man i soffan" här på Lekarkivet! En av mina favoritlekar! //Micke

Varför jag skrev Milda-Noor är det för en i klassen heter så, det kunde lika gärna kunnat varit Robin, zackarias, Hannah, louisa, telma ,Sigrid osså vidare

Skriv en kommentarPin It on Pinterest