Kubbstafett

Material
  • Kubbspel
Kategori
Betyg 3.73/70

Beskrivning
Deltagarna delas in i två lag som ställer upp sig på led bakom en startlinje. Framför varje lag, en liten bit ifrån startlinjen, ställs en rad med fem kubbar upp. Kubbarna ska stå med några meters mellanrum ifrån varandra med riktning från lagen. Längst bort från lagen ställs kungen upp.

Varje lag får en kastpinne. När starten går ska den som står först i ledet kasta pinnen med ett korrekt kubbkast och försöka pricka den närmaste kubben.
Den som kastat måste sedan hämta pinnen och lämna den till den som står som nummer två och sedan ställa sig sist i ledet. Person nummer två gör samma sak och så vidare.

Om man lyckas pricka kubben så att den välter får laget flytta fram till den plats där kubben stod och försöka sig på att välta nästa och så vidare tills alla kubbar ligger ner. Det lag som välter kungen har vunnit.

Tänk på att även den som vält sista kubben man måste hämta in pinnen till sitt lag för att vinna matchen!

Tänkt på att hålla säkerhetsavstånd vid kast!


OBSDenna beskrivning är återskapad efter att jag har läst och satt samman snuttar som jag hittat här och var på nätet. En komplett beskrivning är mer än välkommen från någon som lekt denna lek! JAG VILL TESTA :)
Ska lagen flytta fram efterhand eller står man kvar vid startlinjen hela tiden t.ex? Behöver man välta kungen som avslutning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail!

Kommentarer

1. Kubbstafett - 2013-06-09 19:49:35  
man står kvar vid starlinjen hela tiden. Det finns ju oftast bara en kung per kubb spel så kungen är inget måste.
2. Håkan - 2014-06-20 09:03:38
Hej. Vi kommer spela det i en uppförsbacke på ganska stor yta där lagen får flytta fram efterhand. I slutet en kund som är gemensam.
3. Biba - 2014-06-20 08:03:05
Detta har vi spelat i många är och det heter RacerKubb. Vi flyttar dock inte fram, utan står alltid kvar på samma kastlinje! Ett spel för alla där vi även tillåts kasta iväg motståndarlagets pinne en liten extra bit för att dom ska få springa lite extra . Vi har aldrig drabbats av kastskador från någon förlupen pinne! Ett riktigt roligt spel där alla åldrar kan vars med. Glad midsommar!

Tack det samma!

//Micke
4. Maja - 2018-06-14 12:22:03
Vi kör detta varje midsommar. Vi står kvar vid startlinjen alltid. Har en kung i längst bort i mitten av lagen o de laget som först fått ner kungen vinner. Man får kasta på kungen först när alla ens kubbar är nere.
Till första kommentaren

Skriv en kommentarPin It on Pinterest